Kedves Érdeklődő!

 A május 20-i "Ifjúsági kórusok hangversenye"

  technikai okok miatt elmarad

 

 

 

Alapítványunk 1990 óta működik jelenlegi formájában. Célja a zene sokoldalú megismertetése és  gyakorlása, Bárdos Lajos - zeneszerző,  karnagy,  muzikológus,  kiváló  pedagógus - univerzális  életművéből  merítve.

Munkánk alapja a kórusmuzsika, mely tömegeket mozgat meg, a legfiatalabbaktól kezdve az érettebb korosztályokig.

Legfontosabb célunk az ifjúság nevelése, biztosítva a zenéből áradó rendezőerő, a hasznos tanulás és fegyelem pozitív befolyását.

A zenei sorozat 1977-ben indult Solymáron, "Solymári Zenei Hetek" címmel.

Bárdos Tanár Úr halála után vette fel nevét és 1990 óta működik civil alapítványként.

Alapítványunk munkájának gerincét képezi az évenként megrendezendő országos jellegű és nemzetközi szintű  fesztivál, kórusfórum, sokszínű bemutató, hangversenysorozat - a 

BÁRDOS LAJOS ZENEI HETEK. 

Ehhez szakmai továbbképzés, ismeretterjesztő és a társművészetek is kapcsolódnak. Az előkészítés és szervezés egész évben folyik.

Az alapegyüttes, a  BÁRDOS  LAJOS  KAMARAKÓRUS és a hangszeres együttes éves működtetése is igen fontos feladatunk.

Aktív szakmai  kapcsolatunk  van  a  hazai énekkarokkal és számos külföldi együttessel.  A  ZENEI  HETEK a kórus- és  zenei  közösségek,  a  zenepedagógusok,  karnagyok  hiánypótló,  rangos  fóruma,  továbbképzése.

Rendezvényeinken több mint 150.000 dalos énekelt, 20 ország kórusai,  köztük: angol, belga, francia, görög, japán, lengyel, luxemburgi, német, olasz, osztrák, portugál, spanyol, svájci, szlovén, szlovák, román, valamint erdélyi, vajdasági és kárpátaljai kórusok

Az Alapítvány nem profitorientált.